Ontwerper Dave Hakkens wint Young Designer Award

October 18 2014

Dit weekend zijn in het Klokgebouw in Eindhoven de jaarlijkse Dutch Design Awards uitgereikt. Industrieel ontwerper Dave Hakkens is de winnaar van de speciale stimuleringsprijs voor jong talent, de Young Designer Award.

Ontwerpkwaliteit en engagement

Industrieel ontwerper Dave Hakkens, in 2013 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, trok internationaal de aandacht met zijn modulaire telefoonproject Phoneblocks en de recycle-installatie Precious Plastic. Met de Young Designer Award beloont de internationale jury, onder voorzitterschap van Atzo Nicolai (DSM), Hakkens niet alleen voor zijn ontwerpkwaliteiten, maar ook voor zijn engagement: met zijn open source-benadering en slim gebruik van social media, deelt hij kennis en weet hij een enorme groep mensen te mobiliseren om druk uit te oefenen op grote producenten en ze te laten nadenken over modulaire systemen.

Andere finalisten

Uit in totaal 30 inzendingen selecteerde de commissie (onder voorzitterschap van Saskia van Stein, Bureau Europa) in augustus drie finalisten. Andere genomineerden waren modeontwerper Liselore Frowijn en animator Niels Hoebers.

Dutch Design Awards

Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.

Designer Dave Hakkens wins Young Designer Award pr_dda_winnaar_young_designer_award_eng.docx
Ontwerper Dave Hakkens wint Young Designer Award pr_dda_winnaar_young_designer_award_nl.docx