Hakkens, Hoebers en Frowijn finalisten Young Designer Award

September 2 2014
Niels Hoebers
Niels Hoebers

Modeontwerpster Liselore Frowijn, industrieel ontwerper Dave Hakkens en animator Niels Hoebers zijn dit jaar de kanshebbers voor de Young Designer Award. De winnaar wordt zaterdag 18 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

DRIE FINALISTEN

Dutch Design Awards (DDA) toont en beloont jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De Young Designer Award is de speciale stimuleringsprijs voor jong talent. Uit in totaal 30 inzendingen selecteerde de commissie (onder voorzitterschap van Saskia van Stein, Bureau Europa) drie finalisten: modeontwerper Liselore Frowijn, industrieel ontwerper Dave Hakkens en animator Niels Hoebers. Zie voor meer informatie de bijlage.

VISUELE ESTHETIEK

Volgens de selectiecommissie laten de opvallend diverse inzendingen zien dat jonge Nederlandse ontwerpers steeds communicatiever worden. Ze zoeken actief de samenwerking met anderen en geven blijk van een herwaardering van esthetiek. Het visuele aspect van hun creaties voert de boventoon, ten faveure van politieke statements. Ook voor het maakproces is in toenemende mate aandacht.

DUTCH DESIGN AWARDS

Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste ontwerp van Nederland. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.

Dave Hakkens
Liselore Frowijn