Finalisten Dutch Design Awards 2104 exposeren in Seoel

October 28 2014

3-10
Nov
2014

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea organiseert Dutch Design Awards (DDA) van 3 t/m 10 november een expositie van Nederlands ontwerp in Seoel. Dit vindt plaats in het kader van een staatsbezoek aan Korea van Zijne Majesteit Willem-Alexander en Hare Majesteit Máxima. Op 3 november opent koning Willem-Alexander officieel de expositie in Dongdaemun Design Plaza.

DE TENTOONSTELLING

Een selectie finalisten van Dutch Design Awards krijgt dit jaar de gelegenheid zich te presenteren in Dongdaemun Design Plaza (DDP) in Seoel. Hun werk is van 3 t/m 10 november te zien in de Dutch Design tentoonstelling. Doel van de expositie is de versteviging en uitbreiding van design als Nederlands exportproduct en verbindingen te leggen met Korea.

ZESTIEN EXPOSANTEN

Het werk van de Nederlandse afvaardiging sluit aan op de thema's van het Seoul Design Festival: sharing, healthcare, hospitality, healing en heritage. DDA heeft zestien finalisten van dit jaar geselecteerd voor deze internationale tentoonstelling: Rogier Klomp; VanMoof; Studio Minale-Maeda; Benthem Crouwel Architects, MVSA Meyer en Van Schooten Architecten en West 8; DUS Architects; Viktor&Rolf; Lernert & Sander; Aziz Bekkaoui; Marijn van Oosten; Dave Hakkens; Sander Wassink; LEMZ; Philips Design; Next Nature; Liselore Frowijn; en Niels Hoebers.

CONCEPT EN SAMENWERKING

Het concept en de inrichting van de tentoonstelling ligt, net als tijdens Dutch Design Week in Eindhoven, in handen van het Amsterdamse ontwerperscollectief La Bolleur. Hierin staat de landingsbaan als metafoor voor hét platform van Dutch design centraal. Een inspirerend vertrekpunt waar het beste van Nederlands ontwerp samenkomt en internationaal wordt gepromoot. Philips Korea Dominique Oh, the CEO of Philips Korea, the main sponsor of Dutch Design Awards (DDA) said, “We are very pleased to be part of this important collaborative effort to introduce the best works of the 2014 Dutch Design Awards to Korean audiences. I hope that many people come to explore experimental and innovative Dutch Design at the DDP.”

De Nederlandse ambassadeur Paul Menkveld zei dat hij erg blij is dat Nederland zichzelf kan presenteren aan Korea met het beste van Nederlands design in het Dongdaemun Design Plaza tijdens het staatsbezoek door Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima aan de Republiek. Ambassadeur Menkveld noemde bovendien dat de steun van Nederlandse bedrijven zoals Philips, ING Bank, KLM en Royal Dutch Shell essentieel is geweest voor de realisatie van de tentoonstelling.

DDA dankt alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze expositie. Bekijk het overzicht hier