Voordrachten tweejaarlijkse BNO Piet Zwart Prijs

June 8 2015
Ulf Moritz Winnaar BNO Piet Zwart Prijs 2013
Ulf Moritz Winnaar BNO Piet Zwart Prijs 2013

Wil jij een ontwerper die van grote betekenis is geweest is voor het vakgebied voordragen? Voorheen koos de jury de voordrachten, maar vanaf dit jaar bepaal jij mede wie in aanmerking komt voor deze prijs. Tot 8 juni 2015 kun je een voordracht met motivatie indienen voor dé oeuvreprijs op het gebied van Dutch design.

De prijs die in 1983 in het leven geroepen is, wordt tweejaarlijks uitgereikt tijdens Dutch Design Week. Ontwerpers uit alle disciplines die voldoen aan één of meer van de volgende criteria komen in aanmerking:

Er is sprake van excellent werk in één of meer ontwerpdisciplines, oftewel er is langdurig op hoogwaardig, professioneel niveau ontworpen.

Er is een buitengewone bijdrage geleverd aan de betekenis en het aanzien van het vakgebied.

Er is sprake van een voorbeeldfunctie ten opzichte van de volgende generatie(s) ontwerpers.

JURY

Uit alle voordrachten kiest de jury van de BNO Piet Zwart Prijs een winnaar. Dit jaar bestaat de jury uit: Timo de Rijk (voorzitter), Hans Dirken, Ed van Hinte, Christien Meindertsma, Joost Grootens en Koert van Mensvoort. Secretaris van de jury is BNO-directeur Madeleine van Lennep.

AWARDSHOW

De prijs bestaat uit een fysieke onderscheiding, een bijeenkomst en een expositie. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens de Awardshow van Dutch Design Awards op zaterdag 24 oktober 2015. Eerdere winnaars zijn Ulf Moritz (2013), Gerard Unger (2012) en Marijke van der Wijst (2011).