Selectiecommissies 2014 bekend

April 22 2014
Selection committee Habitat & Design Research
Selection committee Habitat & Design Research

Met trots presenteren we de voorzitters en commissieleden van de zes categorie├źn. Zij zullen het werk van de ontwerpers beoordelen en finalisten selecteren.

Joost Alferink is voorzitter van de commissie Product en Fashion. Behalve productontwerper treedt hij vaak op als design-adviseur voor multinationals. Het grote publiek kent hem vooral van de Senseo koffiemachine. Voor de categorie├źn Communication en Service & Systems is Antoine Achten is de voorzitter. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de visuele communicatie van PostNL en is eigenaar van ontwerpbureau De Kemp. Na dit jaar geeft Antoine het stokje door aan vice-voorzitter Richard van der Laken, bekend van De Designpolitie en designconferentie What Design Can Do. Ten slotte verwelkomen we Jan Konings als voorzitter van Habitat en Design Research. In zijn werk houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen van alternatieve visies voor de inrichting van de publieke ruimte.

Selection committee Product & Fashion

Naast de voorzitters bestaan de commissies uit professionals binnen het designvakgebied. Elke commissie vertegenwoordigt twee disciplines. Dit om het werk vanuit verschillende invalshoeken te kunnen beoordelen. Het volledige overzicht van de commissies vind je hier.

De commissies van de speciale prijzen Young Designer Award en Best Client Award worden binnenkort bekend gemaakt.