Finalisten DDA openen IT'S WEEKEND

August 28 2014

Op vrijdag 5 september opent festival IT'S WEEKEND in Eindhoven het programma met (oud) DDA finalisten Elisa van Joolen, Borre Akkersdijk en Liselore Frowijn. De middag maakt deel uit van DDW Future Series, de nieuwe thematische programmareeks van Dutch Design Week. Tijdens deze tweede editie staat mode, jong talent en innovatie centraal.

Innovatief en verrassend

Elisa van Joolen, Borre Akkersdijk en Liselore Frowijn behoren tot een nieuwe lichting ontwerpers die het experiment in de mode niet schuwt. De eerste staat bekend om haar collectie Invert Footwear, waarvoor ze restmateriaal van grote merken hergebruikt. De tweede om zijn innovatieve materiaalgebruik en driedimensionale breitechniek. Frowijn's werk is te herkennen aan de verrassende mix van grafische composities, met gewaagde kleurstellingen en combinaties van stoffen. Op vrijdag 5 september vertellen deze (oud-)finalisten van Dutch Design Awards van 15.00 tot 17.00 uur over hun werk in De Kazerne aan de Paradijslaan 2-8 in Eindhoven. Daar tonen ze ook een deel van hun recente werk. Tim Vermeulen verzorgt de presentatie en zal in gesprek gaan met de ontwerpers.

Feestelijke opening

De middag is onderdeel van DDW Future Series, waarmee Dutch Design Week design het hele jaar door onder de aandacht wil brengen. Hoogtepunt is de jaarlijkse Now future avond op donderdag 23 oktober. Deze tweede editie van DDW Future Series komt tot stand in samenwerking met PROUD en Dutch Design Awards. Aansluitend is de feestelijke opening van IT'S WEEKEND: Fashion x Cult, dat plaatsvindt van vrijdag 5 t/m zondag 7 september op verschillende locaties in de binnenstad van Eindhoven.

Aanmelden

Het programma met Elisa van Joolen, Borre Akkersdijk en Liselore Frowijn is na aanmelding via e-mail gratis toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over DDW Future Series.

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van het PROUD - Moving Materials programma; een reizende tentoonstelling en database met innovatieve materialen, ontwikkeld door Material Sense en gefinancierd door INTERREG IVB