Making of de Dutch Design Awards 2016 tentoonstelling - Exposize

October 18 2016

18
Oct
2016

Na een succesvolle samenwerking in 2015 continueert Dutch Design Awards de samenwerking met Exposize, een team gespecialiseerd in groot formaat druk applicaties. Om een inzicht te krijgen in het making of van de Dutch Design Awards 2016 tentoonstelling spraken we met Vincent van Herk van Exposize en Glamcult Studio.

GLAMCULT STUDIO


Voor het concept van de Dutch Design Awards van dit jaar, Contemporary Design Show, heeft Glamcult studio zich laten inspireren door het spectaculaire en enigszins dramatische design van het circus en de kunsten; het podiumgordijn als een belangrijk aspect. Daarom wilden ze werken met bedrukte achtergronden. Het drukken van patronen op doek en bijzondere materialen is een van de sterke punten van Exposize. Met hun advies vond Glamcult Studio de juiste materialen om ruimtes te verdelen en een spektakel van licht en donker te creëren.

EXPOSIZE


Als leverancier van de bedrukte achtergronden, kun je ons iets vertellen over de gebruikte materialen?


Achtergronden staan meer bekend als reclame materiaal. Deze decoratie is een subtieler en kunstzinniger ontwerp, daarom zou ik het materiaal ook graag als gordijn willen bestempelen, of zelfs nog beter, maatwerk gordijnen. Deze gordijnen zijn een perfecte manier om creativiteit te uiten. Het zijn kunstzinnige digitaal gedrukte gordijnen met absolute creatieve vrijheid. Specifiek voor dit project drukken we gordijnen met een natuurlijke uitstraling en een bepaalde doorzichtigheid. De wispelturige draden zijn zichtbaar aan het oppervlak en creëren een extra dimensie in het ontwerp. Daarnaast hebben we gekozen voor installatie met een alu profiel zodat we een glad gordijn oppervlak kunnen creëren. Voor een intensere ervaring van beweging in het patroon ontwerp hebben we er voor gezorgd dat de onderkant van het gordijn een losser karakter heeft. Op deze manier beweegt het gordijn en bootst het ontwerp dit na. In interieur projecten realiseren we vaak andere manieren van confectioneren. Andere vouwen of golf gordijnkoppen zijn hier veel gebruikte karakters.

Wat maakt deze techniek zo speciaal?


Je kan met elke wenselijke lengte werken, met elk mogelijk design, volledig naar keuze. De enige grens is je eigen creativiteit.

Wat was de voornaamste reden om een partner te worden van Dutch Design Awards 2016?


Exposize staat in de wereld van interieur en verkoop bekend als een drukwerk partner die graag een uitdaging met ontwerpers aangaat. Wij geloven dat een transparante omgeving in drukwerk resulteert in co-creatie. Daarom zijn we vaak vanaf het begin nauw betrokken bij de meeste projecten. Onze productie locatie word vaak gebruikt als een speeltuin of drukwerk-safari voor ontwerpers. Door een aantal jaar geleden de samenwerking met Dutch Design Awards aan te zijn gegaan hoopten we ontwerpers te inspireren om grafisch drukwerk te gebruiken als instrument voor een visuele ervaring. Hierbij is creativiteit altijd de enige limiet.


Benieuwd naar het eindresultaat? Kom naar de Dutch Design Awards 2016 expo in het Veemgebouw van 22 tot 30 Oktober 2016. Koop hier je kaarten.