Hoe gaat het met ..? Dave Hakkens

October 6 2015
Credit Milan Vermeulen
Credit Milan Vermeulen

Afgelopen jaar heeft Dave Hakkens de Young Designer Award gewonnen. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd? We praten even kort met hem bij over hoe het met hem gaat.

Hoe is je studio in het afgelopen jaar veranderd?

Afgelopen jaar heb ik vooral alles goed op poten gezet: het bedrijf, mijn werkplek, de online data en uiteraard de belastingdienst. Dit was nodig aangezien ik een jaar geleden niet eens een echte werkplek had. De doorbraak van Phonebloks veroorzaakte een explosie in mijn leven. Inmiddels heb ik alles op orde en ben ik druk met de ontwikkeling van projecten. Daar zit ik nu middenin.

Hoe heb je je ontwerppraktijk sinds de nominatie voortgezet?

Door alle basis faciliteiten van mijn studio te stroomlijnen, heb ik nu ruimte gecreëerd. Nu kan ik me eindelijk focussen op nieuwe ontwerpen.

Welke deuren heeft het winnen van de award voor je geopend?

Het winnen van de Young Designer Award heeft niet zoveel concrete deuren geopend, behalve publiciteit. Het heeft me vooral persoonlijk dingen opgeleverd, zoals zelfvertrouwen en validatie. Het was een bevestiging dat ik op de goede weg zit en vooral door moet gaan waarmee ik bezig ben. Voor deze validatie ben ik zeer dankbaar.

Wat is je meest recente project?

Ik vind het belangrijk om projecten volledig af te ronden, waardoor ze ook daadwerkelijk verandering teweeg kunnen brengen. Vandaar dat ik nog volop bezig ben met Phonebloks en het door ontwikkelen van de Plastic Machines. Daarnaast ben ik recentelijk een video project gestart over een aantal dingen die ik het afgelopen jaar heb gemaakt: “My stories worth sharing.” Ik vind het leuk om problemen op te lossen. Maar soms hoef je niet per se iets te ontwerpen om een probleem op te lossen. Vaak kan mensen inspireren, informeren, motiveren meer impact hebben. Dit project is deze week online gegaan.