Eline Strijkers (DoepelStrijkers) nieuwe voorzitter Habitat & Design Research

May 3 2016
Credit Yvonne Brandwijk
Credit Yvonne Brandwijk

3
May
2016

De commissies van de categorieën Habitat en Design Research van Dutch Design Awards staan dit jaar onder leiding van voorzitter Eline Strijkers, een van de twee oprichters van het Rotterdamse architectenbureau DoepelStrijkers. Zij volgt de voormalig voorzitter Jan Konings (Design Academy Eindhoven) op.

Over Eline Strijkers

Doepel Strijkers werkt in multidisciplinaire teams aan projecten van interieurarchitectuur en architectuur tot stedenbouwkundige strategieën. Met hun werk wonnen zij nationaal en internationaal prijzen, waaronder ook een Dutch Design Award in 2009. Eline Strijkers maakt regelmatig deel uit van jury’s, is een extern criticus en supervisor bij diverse Kunstacademies en instellingen voor architectuuronderwijs. Ze geeft lezingen en masterclasses en neemt deel aan debatten over de toekomst van de gebouwde omgeving. Ze heeft een vaste overtuiging dat ruimtelijke ontwerpen kunnen fungeren als een middel voor sociale vernieuwing en dat dit kan leiden tot strategieën die bijdragen aan een circulaire en inclusieve economie. Die opvatting sluit uitstekend aan bij de visie van Dutch Design Awards, waarvoor geldt dat de mate van relevantie of vernieuwing van een project doorslaggevend is in het juryproces.

Commissies

In 2016 bestaat de commissie Habitat uit Chris van Duijn (OMA), Carolien Ligtenberg (Bureau Zwirt) en René Boer (Failed Architecture). Voor de commissie Design Research zijn dit: Anne Hoogewoning (Architectuur historicus) , Sascha Glasl (Space&matter) en ontwerper Arne Hendriks.