Glamcult Studio art directors Dutch Design Awards 2016

July 25 2016
Museum Arnhem - Alles behalve kleren, 2015
Museum Arnhem - Alles behalve kleren, 2015

DDA heeft voor de editie van 2016 creatief bureau Glamcult Studio aangetrokken als artdirector. Glamcult Studio ontwikkelt brand identities, campagnes, tentoonstellingen en publicaties. Voor DDA 2016 ontwikkelen ze het concept en de inrichting voor de tentoonstelling en de Awards Show, waarbij zij zich laten inspireren door klassieke showelementen. Het resultaat: een schouwspel van donker en licht waarbij de kracht van elke afzonderlijke finalist centraal staat. Naast het tonen van de genomineerde projecten, is er ook aandacht voor het ontwerpproces.

OVER GLAMCULT STUDIO

Glamcult Studio is een creative agency uit Amsterdam, en bovendien de eigenaar van het Glamcult Independent Style Paper. Door het publiceren van een tijdschrift dat bovenop de avant-garde cultuur zit is Glamcult Studio een platform geworden voor verschillende kunst- en designdisciplines, evenals aanstormend talent. Met meer dan 10 jaar ervaring voor zowel culturele als commerciële partijen ligt de kracht van Glamcult Studio op het gebied van art direction, strategie en branding. Klanten zijn zowel commercieel als cultureel, waaronder: Museum Arnhem, Museum Boijmans Van Beuningen, International Film Festival Rotterdam, ArtEZ Press, Ace & Tate, Levi’s, ASICS en Converse.

ART DIRECTION

DDA stelt regelmatig een extern (ontwerp)bureau aan voor de creatieve invulling van de uitingen. Met deze partijen wordt per editie een concept ontwikkeld voor DDA, waaronder de tentoonstelling, en de Awards Show. Na jaren vruchtbaar samengewerkt te hebben met gevestigd bureau Studio Dumbar kiest DDA sinds 2012 voor jonge, opkomende bureaus zoals La Bolleur en nu Glamcult Studio.  

Rogier & Marline van Glamcult Studio, door Pablo Delfos voor Ace & Tate
Dutch Design Week 2013, Modebelofte