Dutch Design Jaarboek 2015

October 19 2015

De nieuwste editie van het Dutch Design Jaarboek, een samenwerking tussen DDA en nai010 uitgeverij, wordt tijdens Dutch Design Week gelanceerd. Het boek voor voor (interieur)architecten, vormgevers, studio’s en de industrie en een breed publiek met interesse in Nederlands ontwerp is bovendien vanaf nu online te bestellen.

Het Dutch Design Jaarboek biedt een aantrekkelijk vormgegeven overzicht van de beste ontwerpen die in Nederland in 2015 zijn gerealiseerd en is een samenwerking tussen Dutch Design Awards en nai010 uitgeverij. Alle 31 finalisten van DDA in de categorieën Product, Fashion, Communication, Service&Systems, Habitat, Design Research, Young Designer, Best Client en de Piet Zwart Award krijgen met een paginagroot artikel ruimschoots de aandacht. Daarnaast biedt het boek een overzicht van de belangrijkste design gerelateerde evenementen en ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Middels verschillende inhoudelijke essays is het bovendien ook een vooruitblik: welke ontwerpen veranderen in de toekomst onze omgeving?

Titel Dutch Design Jaarboek 2015
Prijs €34,50
Bestellen www.nai010.com/dutchdesign2015

De voorzitters van de DDA commissies, Joost Alferink, Richard van der Laken en Jan Konings, vormen samen met Timo de Rijk de redactie van het Dutch Design Jaarboek. Dit jaar is gekozen voor een samenwerking met Glamcult Studio voor de vormgeving van het boek. Glamcult Studio koos hierbij voor een encyclopedische opzet, in de vorm van een handboekachtig uiterlijk en een heldere alfabetische volgorde van teksten en projecten. Om de actualiteit van het Jaarboek te benadrukken is de gebruikte steunkleur geïnspireerd op Akzo Nobels kleur van het jaar 2015; koper oranje C9.21.58. Het formaat van het boek is hetzelfde gebleven, zodat in de boekenkast de kennis over het Nederlandse design en de wereld waarin dit functioneert, ieder jaar zichtbaar kan worden op uitgebreid.