Crystal Houses door MVRDV wint Public Award

October 30 2016

Op zaterdag 29 oktober zijn tijdens Dutch Design Week de Dutch Design Awards uitgereikt. Crystal Houses van MVRDV, ABT & TU DELFT en POESIA ontving online en in de tentoonstelling de meeste stemmen van het publiek en is daarmee de winnaar van de Public Award.

In samenwerking met mediapartner VPRO werd een film gemaakt over dit project en de totstandkoming van het innovatieve materiaal:

De commissie over Christal Houses:

De solide glazen baksteen is een revolutionair nieuw materiaal dat volledig nieuwe stadsgezichten mogelijk maakt. Doorzichtige gebouwen, tot voor kort haast onvoorstelbaar, kunnen horizon en stadservaring compleet veranderen. De commissie kijkt uit naar alle volgende toepassingen van dit technisch uitdagende, complexe ontwerp dat grote impact zal hebben op onze omgeving.

ALLE DDA 2016 WINNAARS

Grote winnaar van DDA 2016 is FLAX Chair van Christien Meindertsma. Andere Dutch Design Awards winnaars zijn dit jaar: Dikke van Dale van Studio Joost Grootens (Communication), Sistaaz of the Castle van Duran Lantink en Jan Hoek (Fashion), Biesbosch MuseumEiland van Studio Marco Vermeulen (Habitat), FLAX Chair van Christien Meindertsma (Product), Designs for Flies van Frank Kolkman (Service & Systems), Uruzganā€™s Legacy van Specialist Operations (Design Research), Tom van Soest (Young Designer Award) en Brabantia (Best Client Award).