BE THE FUTURE – OPEN CALL DUTCH DESIGN AWARDS 2017

February 23 2017

UPDATE: De wedstrijd is gesloten voor de hoofdcategorieën en Young Designer. Wedstrijd categorie Best Cliënt is open van 3 mei t/m 14 juni 2017.

Dutch Design Awards (DDA) viert de toekomst. De open call voor Dutch Design Awards 2017 luidt de 15e editie in van de meest prestigieuze prijzen van het land op ontwerpgebied. DDA beloont sinds 2003 Nederlandse ontwerpers voor hun meest indrukwekkende, vernieuwende, baanbrekende, soms wereldverbeterende projecten. Met Be the Future roept DDA gevestigde namen en jong talent op om zich in te schrijven en zo kans te maken op een felbegeerde Dutch Design Award.

Ontwerpers geven vorm aan de toekomst die voor ons ligt. Wie van hen verandert de wereld en op welke manier en op welke schaal? De werkelijkheid van morgen wordt nu ontworpen. Behoor jij tot de top van ontwerpers die ons dagelijks leven of zelfs de toekomst vormgeven? Stuur je project dan nu in voor Dutch Design Awards 2017!

OVER DUTCH DESIGN AWARDS

De Dutch Design Awards zagen in 2003 dankzij de BNO en DesignLink het levenslicht als de Nederlandse Designprijzen. Sinds 2005 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. Met de wedstrijd, de Awards Show, een overzichtstentoonstelling en de uitgave van Dutch Design Today is Dutch Design Awards een uniek platform voor Nederlands design. Hiermee toont en beloont DDA het beste op het gebied van Dutch design en brengt zij finalisten onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt het hoogtepunt van Dutch Design Week, dat jaarlijks 300.000 bezoekers trekt.

Bekijk alle voordelen van deelname hier.

DEELNAME & CATEGORIEËN

Inzenden voor de zes hoofdcategorieën van Dutch Design Awards kan van 23 februari tot en met 3 april 2017: PRODUCT, FASHION, HABITAT, COMMUNICATION, DESIGN RESEARCH, SERVICE&SYSTEMS.

Jonge ontwerpers kunnen zich van 23 februari tot en met 18 april aanmelden voor de YOUNG DESIGNER AWARD.

Inzenden voor de BEST CLIENT AWARD kan van 3 mei tot en met 14 juni 2017.

Het beste uit alle categorieën wordt bekroond met de FUTURE AWARD en tijdens DDW wordt bovendien nog de PUBLIC AWARD uitgereikt.

Bekijk alle informatie over de categorieën hier.

JURY & CRITERIA

Commissies van onafhankelijke experts stellen op basis van de inzendingen en gescout werk een shortlist samen van finalisten. Hieruit wijst een internationale, breed samengestelde vakjury de winnaars aan. Ingezonden projecten worden beoordeeld op de volgende criteria: ESTHETIEK, IMPACT, INNOVATIE, PRODUCTIEWIJZE en SAMENWERKING. Doorslaggevend is de mate waarin het ontwerp vernieuwend is en/of een relevante bijdrage levert aan de samenleving.

Bekijk alle commissie- en juryleden hier.

Maakt jouw ontwerp of samenwerking het verschil? Schrijf je dan nu in!