Achter de schermen bij... FaberExposize

October 18 2017

Voor de derde keer werkt FaberExposize samen met Glamcult aan de Dutch Design Awards. Als print-partner zet FaberExposize zich dit jaar wederom in voor de visuele beleving met behulp van creatieve printtoepassingen. Niet alleen decoratief en sferisch, maar ook ter ondersteuning van de routing in de expo.

Al in het voorjaar van 2017 werden de eerste brainstormsessies georganiseerd voor de inrichting van de Dutch Design Awards. Op gebied van visuele beleving startte toen ook het proces van ontdekken en inspireren. In de zomer kreeg het concept steeds meer vorm, tot het uiteindelijk uitgroeide naar een definitief ontwerp. Op dit punt werden ook de definitieve materiaalkeuzes gemaakt door middel van een inspiratiesessie in de FaberExposize material-room, en gingen de ontwerpers aan de slag met colormatching en de wijze van montage.

Onderstaande beelden laten een klein deel van het productieproces zien. FaberExposize heeft de complete printproductie en afwerking in eigen huis. Alle voorkomende manieren van printen zijn verdeeld over 4 productielocaties in Nederland. Zo bevindt het bedrijf zich altijd dichtbij het proces en blijven de lijntjes kort. Op de foto’s zijn de locaties in Eindhoven en Amsterdam te zien: hier worden exclusieve goldpaper prints en luxe textielen gedrukt, die vervolgens op de millimeter nauwkeurig machinaal worden gesneden. De nadruk in het materiaalgebruik ligt ook echt bij textiel. Voor de Dutch Design Awards maakte FaberExposize gebruik van rijke textielen die in verschillende transparanties goed tot hun recht komen in de tentoonstelling. De laatste foto is gemaakt in de tentoonstelling zelf.

Naast het enthousiasme dat FaberExposize heeft voor het ondersteunen van, en samenwerken met creatief talent, zijn zij ook dit jaar weer partner van de Dutch Design Awards om de mogelijkheden voor hun creatieve industrie te ontwikkelen en creativiteit de ruimte te geven. FaberExposize houdt zich veel bezig met digitale printprojecten, waar zich oneindig veel meer mogelijkheden bevinden dan in het traditionele printwerk. Als partner van Dutch Design Awards helpt FaberExposize designers bij het ontwikkelen en vormgeven van hun creativiteit en business. Op deze manier ontstaan de meest spraakmakende en waardevolle samenwerkingen.