What Design Can Do

May 1 2014

8- 9
May
2014

De vierde editie van What Design Can Do heeft modeontwerper Paul Smith weten te strikken als een van de belangrijkste sprekers op 8 en 9 mei in Amsterdam. Deze internationale conferentie over design als bron voor maatschappelijke vernieuwing wordt geopend door minister Jet Bussemaker van OC&W.

Er is weer een inspirerende selectie gasten verzameld op What Design Can Do 2014: ShaoLan Hsueh, de bedenker van Chineasy een ontroerend simpele manier om Chinees te leren, Richard Thé ontwerper bij Google Creative Lab, de Nederlandse designprofessor Timo de Rijk, grafisch ontwerper Willy Wong uit de USA en de Britse Rachel Armstrong, die de vraag stelt of gebouwen in staat zijn CO2 te absorberen.

Alle ontwerpdisciplines komen voorbij op twee dagen What Design Can Do, dat dit jaar als leidende thema's heeft: learning, economy en nature. Uit Engeland komt Alexandra Daisy Ginsberg, een ontwerpster die in haar boek Designing for the Sixth Extincion onderzoekt waar design en biologie elkaar raken. De Franse ontwerpster Nelly Ben Hayoun, ook wel de Willy Wonka van wetenschap en design genoemd, vertelt over haar project International Space Orchestra.

Dit jaar is rondom What Design Can Do een week lang een festival met louter designfilms georganiseerd. Er zijn designtours in samenwerking met het Stedelijk Museum en break-out-sessies in en om het Leidseplein in Amsterdam.

What Design Can Do heeft sinds kort een blog: blog.whatdesigncando.nl, die net als de moederconferentie de ambitie heeft om het publiek laten ontdekken waartoe design in staat is.

Website www.whatdesigncando.nl/shop/tickets/