Tentoonstelling DDA tijdens Romanian Design Week 2015

May 11 2015

15-24
May
2015

In Boekarest zal van 15-24 mei de Romanian Design Week plaatsvinden met een afvaardiging van de Dutch Design Awards 2014 tentoonstelling. De Young Designer finalisten Liselore Frowijn, Niels Hoebers en Dave Hakkens (winnaar) zullen daar te zien zijn.

Van Liselore Frowijn wordt werk uit haar afstudeercollectie Afternoon of a Replicant getoond. Animator Niels Hoebers presenteert werk gerealiseerd voor rENs, Maarten Baas en Nacho Carbonell. Van de winnaar van de prijs Dave Hakkens is Phonebloks te zien, evenals een van de recyclemachines uit het project Precious Plastics. Ontwerpcollectief La Bolleur zorgt voor het ontwerp van de tentoonstelling.

Met de tentoonstelling tijdens Romanian Design Week wordt aanstormend Nederlands design talent internationaal gepromoot. De uitwisseling met Roemeniƫ is bovendien interessant vanwege de nog bloeiende lokale ambachtsindustrie, en mogelijke kennisdeling tussen Roemeense en Nederlandse ontwerpers. Om de samenwerking tussen Nederland en Roemeniƫ te versterken, is Nederland een van de gastlanden van dit designevenement. Lees hier meer over Romanian Design Week en de Nederlandse delegatie.

De tentoonstelling van DDA doet jaarlijks verschillende wereldsteden aan en biedt daarmee het beste van Nederlands design een internationaal podium. Eerder was de tentoonstelling te zien in Seoul (2014), Karlsruhe (2013) en Istanbul (2012). Bekijk hier alle locaties van de reizende tentoonstelling.