Iris van Herpen

Voltage

Voltage is de vierde haute-couturecollectie van Iris van Herpen, waarin ze op zoek is gegaan naar de ‘elektriciteit van het lichaam’ ofwel de kracht en beweging van het lichaam.

M. Zoeter
M. Zoeter
Energiek als Van Herpen is geen Ander, niet alleen haar stijl is uniek, ook haar gretigheid om buiten haar eigen vakgebied samen te werken met architecten, technologen, cineasten en muzikanten.

Chris Reinewald, Dutch Design Jaarboek, 2013

Commissie

Met Voltage brengt Iris van Herpen wederom verschillende werelden samen: architectuur, technologie, mode en 3D-printen. Haar verbindingskracht en cross-overbenadering wordt door de commissie enorm gewaardeerd. Dit is wat we willen zien in de wereld: ontwerpers die samenwerken. Daarnaast is het resultaat verbluffend.

Juryrapport

De jury toont zich onder de indruk van haar interdisciplinaire benadering en prijst haar streven naar samenwerking. ‘Van Herpen geeft met Voltage een doorkijk naar de toekomst van mode. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze op zo’n jonge leeftijd als zoveel body aan haar werk weet te geven, zonder verlies van experiment en uitdaging. Met haar ontwerpen laat ze als geen ander zien wat er op dit moment in Nederland gebeurt.

Ontwerper Iris van Herpen
Website www.irisvanherpen.com