Over ons

Het beste Nederlands ontwerp, op een voetstuk en in perspectief geplaatst.

Platform voor Dutch design

Dutch Design Awards toont en beloont sinds 2003 jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. Met de wedstrijd, de prijsuitreiking, een (reizende) overzichtstentoonstelling en de uitgave van Dutch Design Today is DDA een platform voor Nederlands design in de volle breedte.

DDA werkt nauw samen met Dutch Design Week en vormt hier jaarlijks het hoogtepunt van. DDW vindt elk jaar plaats in de laatste week van oktober (9 dagen) in Eindhoven en geniet naamsbekendheid tot ver over de landsgrenzen.

Activiteiten 2017

 • Wedstrijd

  Ieder jaar wordt ontwerpend Nederland opgeroepen om mee te dingen naar een Dutch Design Award. Selectiecommissies bestaande uit design experts selecteren de finalisten uit de open inzendingen en gescout werk. Deelname staat open voor Nederlandse ontwerpers en ontwerpbureaus die in Nederland of in het buitenland gevestigd zijn.

  Schrijf je in

 • Awards show

  Tijdens de Awards show worden jaarlijks de winnaars van de Dutch Design Awards bekend gemaakt. Het beste van de Nederlandse vormgeving van het afgelopen jaar wordt met een afwisselend programma gevierd. De internationale jury ligt de keuze voor de winnaars inhoudelijk toe. De Awards show vindt plaats tijdens Dutch Design Week.

  Informatie over de show

 • Tentoonstelling

  Het werk van alle finalisten is tijdens Dutch Design Week te zien in een negendaagse overzichtsexpositie, die niet alleen het verhaal achter de ontwerpen vertelt, maar ze ook in hun sociaal-maatschappelijk context plaatst. Ook kan hier gestemd worden voor de publieksprijs.

  Bekijk alle finalisten

 • Dutch Design Today

  Dutch Design Today, een uitgave van Dutch Design Awards, biedt een overzicht van de top van de Nederlandse designscene in 2017, met een introductie door de hoofdredacteur van Dezeen Marcus Fairs en bijdragen van alle 33 finalisten in de verschillende disciplines (Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Service & Systems, Best Client, Young Designer en BNO Piet Zwart Award). De ruim 30 commissieleden lichten per discipline de selectie en de ontwikkelingen in het vakgebied toe.

  Om het 15-jarig jubileum van Dutch Design Awards te vieren is aan Dutch Design Today een retrospectieve laag toegevoegd. Dutch Design Today is een dubbeluitgave met twee covers en twee titels. In verschillende bijdragen van onder meer Joost Alferink, Rosa Bertoli, Cara McCarty, Jeroen Junte, Roosje Klap, Chris Reinewald, Zahid Sardar, Saskia van Stein, Eline Strijkers en Marc Vlemmings wordt een rijk geïllustreerd beeld gegeven van 15 jaar Nederlands ontwerp. Een toekomstgericht reflectie op het beste design van Nederlandse Bodem.

  Concept en ontwerp: Glamcult Studio. Uitgever: Lecturis

  Bekijk de editie van 2017

 • Reizende tentoonstelling

  De tentoonstelling van Dutch Design Awards reist na afloop door naar het buitenland, om zo het beste van Nederlandse vormgeving internationaal te presenteren. In voorgaande jaren was deze te zien in Seoel (2014), Karlsruhe (2013), Istanbul (2011), Shanghai en Essen (2010), Mumbai (2009) en Hongkong (2008). In 2016 was de tentoonstelling te zien in Parijs.

  Bekijk de tentoonstelling in Parijs

Team

Ontmoet het Dutch Design Awards-team

In Eindhoven worden de belangrijkste designprijzen van Nederland, de Dutch Design Awards, uitgereikt.

Jeroen Junte, de Volkskrant

Pers

 • Info

  Dutch Design Awards publiceert regelmatig persberichten en stelt beeldmateriaal beschikbaar, te vinden in de perssectie. Stuur een mail onder vermelding van naam, functie en bedrijf/media om toegevoegd te worden aan de perslijst.

 • Contact

  Telefoon: +31(0)40 296 1150
  Email: press@dutchdesignfoundation.com

Contact

Dutch Design Awards is een project van Dutch Design Foundation.

 • Postadres

  Dutch Design Foundation - Dutch Design Awards

  Postbus 8043
  5601 KA Eindhoven

  KvK-nummer: 50422944
  BTW-nummer: NL822746396B01

 • Bezoekadres

  Dutch Design Foundation - Dutch Design Awards

  Torenallee 22-08
  5617 BD Eindhoven

  Telefoon: +31(0)40 296 1150
  Email: info@dutchdesignfoundation.com